Vágólapra másolva!
Nem hajlandó meghosszabbítani a rendszer általános támogatását a Microsoft.
Vágólapra másolva!

Teljes volt eddig a Windows 10 középtávú jövőjével kapcsolatos bizonytalanság, hiszen a windowsos számítógépek olyan 70%-án futó rendszerhez utoljára 2025 októberében érkeznek majd biztonsági frissítések. Jelen pillanatban rendkívül valószínűtlennek tűnik, hogy addigra kellőképp minimálisra csökkenne a használata, a kérdéses időpontban várhatóan még mindig PC-k százmillióin lesz szolgálatban, ennyi eszközt viszont óriási felelőtlenség volna biztonsági javítások nélkül hagyni.

Az általános támogatás megszűnését követően még készülnek majd biztonsági javítások a Windows 10-hez, de nem lesznek ingyen Forrás: Lisa Fotios / Pexels

A többség tippje az volt, hogy a Windows XP után szabadon a Microsoft rákényszerül majd a Windows 10 további támogatására. Most a vállalat végre megszólalt az ügyben, és bizony nem szolgált jó hírrel: három éven át 2025 októbere után is készít majd biztonsági frissítéseket az operációs rendszerhez, azonban kénytelenek lesznek fizetni értük az olyan otthoni felhasználók és szervezetek, amelyek szeretnék telepíteni azokat a számítógépeikre.

Aki nem nyitja ki a pénztárcáját, az 2025 októbere után nem kap majd biztonsági frissítéseket a Windows 10-hez.

Ez az elképzelés nem újdonság, a Windows 7 esetében is volt ilyen program, azonban abban az otthoni felhasználók nem vehettek részt, míg a Windows 10-hez ők is kérhetik majd a fizetős biztonsági javításokat. Várható árakról és egyéb részletekről egyelőre nem beszélt a Microsoft, ezek a későbbiek során derülnek majd ki.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!