Óriási mérföldkőnél a PlayStation 5 eladásai

sony playstation 5 ps5 dualsense gamepad kontroller
Az új Cosmic Red és Midnight Black gamepadek
Vágólapra másolva!
A kezdeti hallatlan termékhiány ellenére is befogta az elődjét az új konzol.
Vágólapra másolva!

Leplezetlen dicsekvéssel zárta az idei évet a Sony játékkonzolos üzletága, közleménye szerint 2023. december 9-én eladta az 50 milliomodik PlayStation 5 konzolt. A teljesítménnyel messzemenőkig elégedett a vezetőség, főleg miután a cég úgy két évig koronavírusos nehézségek vagy chiphiány miatt nem tudott eleget gyártani a termékből.

Valószínű, hogy az életciklusának végére a PS5 is előkelő helyen lesz majd a legnagyobb darabszámban fogyott konzolok toplistáján Forrás: Sony

További kontextusként ez azt jelenti, hogy a kiadásának napjától számítva PlayStation 5-nek 160 hétre és 2 napra volt szüksége az 50 milliós eladási mérföldkő eléréséhez, míg a PlayStation 4 esetében 159 hét és 4 nap alatt fogyott el ennyi konzol. A jelenlegi generációs konzol az elhúzódott gyártási nehézségek ellenére majdnem ugyanott tart az eladott darabszámban, mint az elődje, pedig ennyi idő elteltével annak az értékesítéseit már pont elkezdte felpörgetni az erősebb PlayStation 4 Pro kiadása.

A jelenlegi hírek szerint a PlayStation 5 idei jelentős megújulását követően jövőre befut majd a sokkal erősebb PlayStation 5 Pro, amely várhatóan újult erőt fog biztosítani a termékcsalád eladásainak.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!