Újabb Windows 10 támogatása szűnik meg

dynabook portege x50 laptop notebook noteszgép windows 10
Dynabook Portégé X50
Vágólapra másolva!
Automatikusan próbálja újabb verzióra frissíteni a számítógépeket a Microsoft.
Vágólapra másolva!

Semmi sem tart örökké, ez különösen igaz a Windows 10 az évek során követhetetlenül jött és ment főverzióinak terméktámogatására. A Microsoft felhívta a figyelmet, hogy a következő körben a 21H1 jelzésű Windows 10 May 2021 Update fog búcsúzni, utoljára a 2023. június 13-ra eső hibajavító kedden érkeznek majd hozzá biztonsági frissítések.

Elméletileg néhány perc alatt megoldható lehet a Windows 10 újabb főverziójára való frissítés Forrás: Dynabook

A Microsoft szerint az operációs rendszert használóknak nem kell megrettenniük, ugyanis a 21H1 nyugdíjazásáig automatikus megpróbálja telepíteni a számítógépükre a Windows 10 jelenlegi legújabb 22H2 jelzésű kiadását. Emellett támogatott hardveres és szoftveres konfiguráció esetén akár a Windows 11-re való ingyenes frissítés is szóba jöhet.

Sajnos nem világos, hogy a Windows 10 May 2021 Update milyen piaci részesedéssel rendelkezik. A Microsoft soha nem hozott nyilvánosságra releváns adatot, az ukrán AdDuplex reklámcég pedig utoljára 2022 júniusában közölt statisztikát az ügyben, akkor a Windows 10 vagy Windows 11 rendszerű számítógépek 23,9 százalékán futott a kérdéses változat.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!