Windowsos klienst kapott a titkosított felhőtárhely

proton drive
Elsőként Windowsra vált elérhetővé a Proton Drive szinkronizációs kliensprogramja
Vágólapra másolva!
Kevéske szabad területtel, de ingyen is használható a Proton Drive.
Vágólapra másolva!

Röviddel a jelszókezelő szolgáltatásának elérhetővé tételét követően újabb termékkel rukkolt elő a svájci székhelyű Proton, a magánszféra védelmét minden más szempont elé helyező vállalat széles körben a Proton Mail levelezőről és a Proton VPN virtuális magánhálózati szolgáltatásokról ismert.

Elsőként Windowsra vált elérhetővé a Proton Drive szinkronizációs kliensprogramja Forrás: Origo

A Proton Drive felhőtárhelyet egy ideje már tesztelhették az érdeklődők, Android és iOS mobilappokkal a kezdetektől fogva rendelkezett, de számítógépekről csak böngészőn keresztül volt használható. Most megváltozott a helyzet, elsőként Windowsra elérhetővé vált a szinkronizációs kliensprogramja, így ugyanolyan kényelmesen használható a rendszeren, mint a közismert riválisai.

A tárhelyre feltöltött fájlokat már a felhasználók eszközein titkosító Proton Drive ingyen is használható, azonban ebben az esetben 1 GB kapacitással gazdálkodhatnak a felhasználók, ami nem kifejezetten nagyvonalú. Természetesen lehetőség van a tárhely bővítésére, 200 GB / 500 GB / 3 TB csomagok közül választhatnak az érdeklődők, a havi számlázás mellett jelentős megtakarításokat hozó éves és kétéves számlázásra is lehetőség van.

Havi számlázást választva a 200 GB-os csomag ára 5 euró (~1900 forint), míg a 13 euróért (~4900 forintért) kínált 500 GB bővítés mellé már jár a Mail, a VPN, a Calendar, továbbá a Pass szolgáltatások prémium verziója is. A családi csomag 3 TB tárhelyet kínál, összesen hat felhasználónak biztosítja a kérdéses tárhelyet és az összes prémium szolgáltatást, szintén havi számlázással 30 eurós, olyan 11 ezer forintos áron.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!