Aggódik az USB-C bevezetése miatt az Apple

iphone fotózás mobilozás okostelefon smartphone
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
A hamarosan bemutatkozó iPhone 15 mobilokon már ez lesz a Lightning helyett.
Vágólapra másolva!

Az Európai Unió elektronikus hulladék csökkentését célzó előírásai miatt a szeptember közepén bemutatkozó iPhone 15 mobilcsalád már USB-C csatlakozót használ majd a Lightning helyett. Ez abszolút pozitívumnak tűnik a fogyasztók számára, hiszen kényelmes és hasznos, hogy nem lesz többé szükségük egy különleges és drága kábelre.

Új kábel kell majd a következő iPhone mellé, bár jobb esetben már van otthon belőle, így nem feltétlenül kell majd pénzt költeni rá Forrás: janeb13 / Pixabay

A Bloomberg számára tudósító Mark Gurman most belsős információkkal állt elő a csatlakozó lecserélése kapcsán. Állítása szerint az Apple nyilvánosan nagy pozitívumként kívánja reklámozni az USB-C bevezetését az új iPhone-okon, de a színfalak mögött több felsővezetőnek is aggodalmai vannak a jogszabály által kikényszerített változtatással kapcsolatban.

Gurman szerint egyesek attól félnek, hogy a régi 30 tűs csatlakozóról a Lightningra való átálláskor látott negatív visszajelzések érkeznek majd az ügyfelektől, hiszen azok így nem tudják majd többé használni a korábban drágán megvett kábeleiket. Mások a Made for iPhone (MFI) program bevételének csökkenésétől tartanak, mivel a gyártóknak nem lesz többé kötelező az Apple által készített chipet integrálniuk a kábeleikbe, enélkül is teljes értékűen működnek majd.

Végül egyes felsővezetők szerint az USB-C könnyebbé teheti az androidos mobilokra való átállást. Az összes aggodalom közül ez tűnik a legkevésbé megalapozottnak, nem valószínű, hogy az új mobilok árához képest arányaiban filléresnek mondható kábel eddig tömegeket tántorított volna el a másik oldalra való átállástól.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!