Ezentúl teljesen más lesz Apple eszközt használni windowsos PC-vel

iPhone 14 Plus
Vágólapra másolva!
Az Apple nyugdíjba küldi a Windowsra írt iTunes alkalmazást, annak helyét több, különálló program veszi át a PC-ken.
Vágólapra másolva!

Annyira sosem volt egyszerű az Apple eszközök kezelése a windowsos gépeken, az iTunes alkalmazást a legtöbben nem kedvelték a PC-s felhasználók közül. Azt még korai megmondani, hogy a jövőben könnyebbé válik-e, az viszont már biztos, hogy teljesen megváltozik az Apple kütyük kezelése, szinkronizálása a windowsos gépeken.

Az Apple ugyanis hamarosan nyugdíjba küldi a windowsos iTunes alkalmazást. A Microsoft a Windows 11 Insidereknek szóló előzetesében már tesztel ehhez három új appot: az Apple Music, Apple TV és Apple Devices megoldásokat.

iPhone 14 Plus Forrás: cnet

Az Apple Music a windowsos zenei könyvtárat karolja majd fel, továbbá hozzáférést biztosít a fizetős Apple Music szolgáltatáshoz. Az Apple TV értelemszerűen az Apple TV+ streamingszolgáltatást kínálja, továbbá tartalmakat más tévécsatornáktól, illetve az iTunesból eddig megvásárolt filmeket és kölcsönzési lehetőségeket is biztosítja.

A szinkronizálást, mentést, helyreállítást pedig az Apple Devices app végzi majd az Apple eszközök és a windowsos gép között. A podcastok és e-könyvek egyelőre a levegőben lógnak, ezekhez még nincs app – feltehetően később lesz.

Aki bármelyik új appot teszteli, annak érdemes tudnia: ezek az appok már leállítják az iTunes működését Windowson.