Jobbá válik a Chrome kiegészítőkezelése

google chrome
Gyorsan és könnyen letilthatóak lesznek a kiegészítők, ha gondot okoznak egy webhelyen
Vágólapra másolva!
Lehetőség lesz a kívánt oldalakon két kattintással kikapcsolni a beépülőket.
Vágólapra másolva!

Látszólag szinte mindenki használ legalább néhány hasznos kiegészítőt a böngészőjében, ám ezek ritka esetekben akadályozhatják a webhelyek megfelelő működését, például a sütis felugró felületeket kinyomó kiegészítők tudnak működési problémákat generálni. A hibássá váló oldalak használatakor manuálisan persze kikapcsolhatóak a bővítmények, azonban ez kényelmetlen megoldás.

Gyorsan és könnyen letilthatóak lesznek a kiegészítők, ha gondot okoznak egy webhelyen Forrás: Leopeva64-2 / Reddit

A jelek szerint a Chrome hamarosan megkönnyítheti a felhasználók dolgát, egy redditező által a Chrome fejlesztői kiadásában felfedezett opció lehetővé teszi majd, hogy a felhasználók specifikus webhelyeken teljesen letiltsák a telepített bővítmények működését. Az újítást sikerült bekapcsolnia, de jelenleg nem működik, feltehetően csak néhány hónap múlva válhat majd elérhetővé a Chrome egyik jövőbeli főverziójában.

A lehetőség nagyon egyszerűen működik majd, a hibásan működő webhely betöltése után csak rá kell kattintani a címsortól jobbra található puzzle ikonra, a felületének tetején lesz a kiegészítők kikapcsolására és bekapcsolására használható billenőkapcsoló. A kapcsoló átállításakor automatikusan újratöltődik a nézett webhely, hogy érvénybe lépjen a változtatás.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!