Megnéztük, mint is tud a Dyson legújabb csodahajformázója

dyson, airwrap, hajszárító, hajformázó, teszt
A doboz is nagyon elegáns.
Vágólapra másolva!
Kipróbáltuk a Dyson legújabb hajformázó készülékét, ami senkit nem hagy hidegen.
Vágólapra másolva!

Aki a Dyson nevet már ismeri, az pontosan tudja, hogy ez a gyártó nem igazán az olcsó termékeiről híres. Az általa gyártott készülékek közt találunk porszívót, légszűrőt, hajszárítót is, sőt, a legújabb fejlesztésük a beépített légszűrővel rendelkező headset, melyek egy fontos dologban hasonlítanak egymásra. Az áruk bizony jócskán a konkurens termékek árai felett lett meghatározva. Kivételt ez alól talán csak a már említett headset képez, de az is csak azért, mert annak egyelőre egyáltalán nincs konkurense.

Mi van a dobozban?

A Dyson Airwrap doboza már önmagában egy kellemes meglepetés, mert egy bőrhatású, szépen kialakított darab, amiben minden tartozéknak megvan a maga helye.

A doboz is nagyon elegáns. Forrás: Origo

A puha anyaggal párnázott, mágnesesen záródó doboz tehát a későbbiekben is jó szolgálatot tesz majd, ha nem szeretnénk a teljes hajformázót egy fiókban, vagy esetleg egy akasztón tartani, mint a közönséges hajszárítókat.

Nem hajszárító, hajformázó

Aki figyelmesen olvasta eddig a cikket, annak bizonyára feltűnt már, hogy következetesen kerültük a hajszárító megnevezést. Igen, az az igazság, hogy ez a készülék jóval több annál. A Dyson árul egyébként hagyományos értelemben vett hajszárítót is, bár aki azt a készüléket ismeri, az minden bizonnyal meglepődne a „hagyományos” szó használatán. Mindenesetre az AirWrap amellett, hogy természetesen képes megszárítani a hajunkat, inkább különböző frizurák megformázásában bír különleges tehetséggel.

A Dyson Airwrap ugyanis egy olyan, új generációs hajformázó készülék, amelynek kulcsa a cég mérnökei által kifejlesztett új légáram technológia. Ennek segítségével különböző frizurákat készíthetünk, anélkül, hogy károsítanánk a haj szerkezetét

A készülék többféle méretű fésűvel és kiegészítővel is rendelkezik, amelyek segítségével különböző hajméretekre és típusokra ugyanúgy megfelelővé alakíthatjuk.

Nézzük, melyek is ezek:

Körkefe

Ez a fej arra jó, hogy ha több volument szeretnénk. Ez nem egy újdonság, sok hajformázó rendelkezik ilyen fejjel is, a megfelelő gyakorlattal kiváló frizura-alakító lehet ez, bár itt a hangsúly a „megfelelő gyakorlat”-on van.

"Hagyományos" körkefe is van hozzá. Forrás: Origo

Ez a fej alapvetően nedves hajhoz való és hajhab, lakk, vagy valamilyen dúsító szérum mindenképpen kell a használatához.

Lapátkefék

Ezek a legjobb tartozékok, ha göndör hajat egyenesre szeretnénk száritani az Airwrap segítségével - a lapátkefék kiválóan kisimítják a hajat.

Kíméletesen szárít. Forrás: Dyson

A végén buborékokkal ellátott kefe határozottan puhább, így ez a lazább fürtökhöz ideális. A keményebb pedig értelemszerűen a kihívást jelentő, erősebb göndör hajhoz való.

Szárító tartozék

Göndör haj esetén ez a fej nem fogja helyettesíteni a hagyományos hajszárítót, de kiválóan alkalmas a haj durva szárítására, mielőtt elkezdenénk a formázást. Finomabb vagy rövid haj esetén elég, ha néhány percig ezzel fújjuk a hajunkat és az már meg is száradt. A legújabb Airwrap hajszárító tartozékot a végső frizura befejezéséhez és simításához is használhatjuk. Segít kisimítani a hosszabb hajat mindkét oldalon, de a tetején lévő kapcsolót a megfelelő állásba kell kapcsolnunk.

Hengeres fejek

Ezek a tartozékok a hajformázó legmenőbb darabjai. Olyanok, mint egy hajsütővas és a funkciójuk is hasonló, azzal a különbséggel, nem hőhatással érik el a céljukat, hanem meleg levegővel, ami nem terheli annyira a hajszálakat és így a hajunk a lehető legegészségesebb marad.

Ez a legmenőbb kiegészítő. Forrás: Dyson

A munka java részét itt az AirWrap „testéből” kiáramló meleg levegő végzi, ami a hajat a hengerhez szívja és az így gyakorlatilag feltekeredik, mintha egy hajsütővasat használnánk. A választott henger méretétől függően göndöríthetjük vagy hullámosíthatjuk a hajunkat ezzel az eszközzel.

A kiáramló levegő így húzza be a hajat. Forrás: Dyson

Ha a hajunk hosszabb, tehát mondjuk bővel a vállunk alá ér, akkor az Airwrap hosszú hajra való változatára lesz szükségünk. Ez csak annyiban tér el a rövidebb hajhoz ajánlott típustól, hogy ez a göndörítő henger hosszabb, illetve rövidebb.

Kinek ajánljuk?

A Dyson AirWrap megvásárlását mindenképp azon felhasználóknak ajánljuk, akik hajlandóak egy kicsit több pénzt költeni a frizurájukra, hiszen a szett legolcsóbb verziója is 250 000 forinttól indul és 350 ezer forintig is felmehet az ára, ha a legújabb modellt választjuk. Mindemellett el kell mondani azt is, hogy ez a készülék tényleg egyteljesen más dimenzióba helyezi át a frizurakészítést, é a segítségével egy-egy mozdulattá válik a hosszú haj rendezett hullámokba szárítása is. Így tehát mi azt tapasztaltuk, hogy a dolognak tényleg van értelme.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!