Teljesítménybeli ugrást ígér az új Radeon driver

hogwarts legacy videojáték harry potter
Az új driver javít a Hogwarts Legacy teljesítményén is
Vágólapra másolva!
Egyes felhasználóknál viszont problémák jelentkeztek a telepítése után.
Vágólapra másolva!

Nemrég már beszámoltunk az egyes gamereket erősen frusztrált helyzetről, hogy az AMD tavaly december eleje óta csak a legújabb Radeon RX 7000 videókártyáihoz adott ki új meghajtószoftvert, így a még támogatott korábbi termékeivel rendelkezők az időközben elérhetővé vált játékokhoz – például a Forspokenhez és a Hogwarts Legacyhoz – sem kaptak optimalizációkat.

Az új driver javít a Hogwarts Legacy teljesítményén is Forrás: Warner Bros. Games / Avalanche Software

Most megoldódott a probléma, az AMD elérhetővé tette az összes támogatott kártyájához, azaz a Radeon RX 400 és újabb modellekhez telepíthető Adrenalin 23.2.1 verziójú illesztőprogramot, innentől kezdve elméletileg minden visszaáll a megszokott kerékvágásba.

Ezzel együtt a vállalat büszkén közölte, hogy Windows 11 alatt nagyot nőtt játékokban a Radeon RX 6000 termékcsalád tagjainak teljesítménye, a 21.10.1-es driverhez képest az RX 6900 XT és RX 6600 XT közti kártyák esetében olyan 20%-kal, míg az RX 6500 XT és RX 6400 XT esetében 6-9% az ingyen kapott extra tempó mértéke.

Az első Windows 11-es driverhez képest mostanra jelentős teljesítménybeli előrelépés történt az AMD szerint Forrás: AMD

Ezt öt játékban elvégzett mérés alapján állítja a vállalat, ráadásul teljesítménykategóriánként eltér, hogy milyen játékokról és grafikai beállításokról van szó, a részleteket a drivert bejelentő blogbejegyzés harmadik lábjegyzetében taglalja hosszasan az AMD.

A most kiadott Adrenalin 23.2.1 driver sajnos problémákat okozott egyes felhasználóknál, a jelek szerint az AMD Ryzen processzoros rendszereken vagy átállíthatja az alaplap UEFI-jében a bootsorrendet, vagy kék halált okozva tönkreteszi az alaplapi lapkakészlet windowsos driverét, legrosszabb esetben akár a Windows újratelepítésére is szükség lehet.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!