Elbúcsúzott a régi Windowsoktól a Fortnite

fortnite
Óriásit javult az Unreal Engine 5.1-re való átváltással a Fortnite grafikája
Vágólapra másolva!
A minimum hardveres követelmények nem emelkedtek a lépés miatt.
Vágólapra másolva!

Idén januárban a Microsoft végleg megszüntette a Windows 7 és a Windows 8.1 terméktámogatását, bár elméleti síkon az otthoni és üzleti felhasználók oroszlánrésze az előbbihez már 2020 óta nem kapott biztonsági javításokat.

Óriásit javult az Unreal Engine 5.1-re való átváltással a Fortnite grafikája Forrás: Epic Games

A lépés miatt az érintett Windowsokat eddig támogatott fejlesztők is megkezdték a búcsúzkodást a régi rendszerektől, a napokban az Epic Games jelentette be, hogy a legújabb frissítéstől kezdve már minimum 64 bites Windows 10 kell a Fortnite elindításához. A Fortnite twitteres csatornáját követőket valószínűleg nem érte meglepetésként a változás, az Epic már a tavalyi év végén közölte, hogy a belátható jövőben megszünteti a Windows 7 és a Windows 8.1 támogatását.

Az ingyen játszható battle royale hardveres követelményei ettől függetlenül nem változtak, a grafikailag lecsupaszított performance módban való szórakozáshoz továbbra is elég Intel Core i3-3225 processzor, Intel HD Graphics 4000 vagy AMD Radeon Vega 8 integrált grafikus vezérlő, továbbá 8 GB RAM.

A Fortnite-ot futtatni képes, de még a régi operációs rendszerek valamelyikén lévő gépek jó eséllyel frissíthetőek Windows 10-re.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!