Az irodában próbált gyilkolni a Konami dolgozója

konami japán játékcég
LOS ANGELES, CA - JUNE 16: People walk near the Konami exhibit at the annual Electronic Entertainment Expo (E3) at the Los Angles Convention Center on June 16, 2010 in Los Angeles, California. The Entertainment Software Association expects 45,000 people to attend the E3 expo featuring more than 250 gaming industry publishers and developers such as Nintendo, Microsoft and Sony. David McNew/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Fejbe vágta egy tűzoltókészülékkel a volt főnökét, a kollégák fogták le, nehogy agyonverje.
Vágólapra másolva!

Viszonylag rendszeresen érkeznek meghökkentő hírek a játékiparból, a fejlesztők swattingolásának, az őrült túlórázásnak, vagy épp a munkahelyi zaklatásoknak és kirekesztéseknek is jól dokumentált története van. A gyilkossági kísérlet viszont merőben szokatlan, a japán Livedoor híroldal beszámolója alapján a Konami egyik dolgozója a napokban meg akarta ölni a volt főnökét az irodában.

Nem világos, hogy megalapozottak voltak-e a dolgozó három évvel ezelőtti vádjai Forrás: AFP/David Mcnew

A források szerint a jelenleg 41 éves férfi elkövető még 2020-ban fordult a játékkiadó HR-osztályához, hogy a főnöke a hatalmával visszaélve zaklatja, bár konkrét példákat állítólag nem hozott fel annak tetteire. A főnöke tagadta a vádat, így végül az lett a megoldás, hogy áthelyezték máshova a dolgozót.

Ezzel viszont nem zárult le az ügy, a dolgozó a napokban egy tűzoltókészülékkel hátulról fejbe vágta a volt főnökét az irodában, a kollégái fogták le a rendőrök kiérkezéséig, nehogy agyonverje azt. A 48 éves áldozatot egy hét után engedték ki a kórházból, a rendőrség szerint az elkövető bevallotta, hogy a vélt vagy valós sérelmeiért bosszút állva meg kívánta gyilkolni a volt főnökét.

Hírünk írásáig a Konami nem adott ki közleményt az ügyben.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!