Óriási baj van a Samsung Galaxy S23 kamerájával

Samsung Galaxy S23+
Vágólapra másolva!
Banán alakú homályos foltok vannak a képeken, egyes Galaxy S23 modellek kamerái hardverhibásak, de a Samsung ezt nem ismeri el a jelentések szerint.
Vágólapra másolva!

200 megapixeles és 1 hüvelykes szenzorok ide vagy oda, az elképesztően drága új csúcsmobilok bizony sokszor okoznak csalódást fotózáskor, legyen szó az eltúlzott bokeh effektről, amiért csak egy ember arca éles a képen, a túlzó algoritmusról, ami miatt zsírkrétával rajzoltak az emberek arcai vagy épp a pacaszerű gyerekekről, mert nem képes a készülék tartani a lépést a gyors mozgással.

Samsung Galaxy S23+ Forrás: Digital Trends

Az eddig említett hibák a fejlesztési irányokból adódnak, van azonban, amikor konkrétan hibás egy kamera. A jelentések szerint számos Galaxy S23 és Galaxy S23+ mobil úgy került piacra, hogy a kamera hardverhibás, és egyre többen panaszkodnak erre. A Samsung a jelentések szerint nem ismeri el a problémát, így a tulajdonosok tehetetlenek.

A jelentések és a mellékelt mintaképek alapján a Galaxy 23 és a Galaxy S23+ nem tudja az egész jelenetet fókuszban tartani, a főkamerával készített képeken homályos foltok vannak, általában középen és babán alakban. Egy német fórumon 82 megkérdezettből 75 tapasztalt ilyen hibát, egy olasz fórumban 25 emberből 17. Az érintettek közül páran megpróbálták megjavíttatni a készüléket, de a Samsung annyit reagált, hogy ez nem lehetséges, mert ez a nagy szenzor jellemzője, a DSLR-szerű bokeh effekt.

A gyakorlatban viszont gyakran használhatatlan fotók születnek, még dokumentumok fotózásakor is olvashatatlanok egyes területeken. Volt, akinél végül cserélték a kamerát, az újjal pedig ugyanez a hiba áll fenn.

A Galaxy S23 Ultrát ez a hiba állítólag nem érinti.