Kissé paradoxonnak tűnik a WhatsApp újítása

whatsapp,app,repülés
Vágólapra másolva!
Elmenthetővé váltak az önmegsemmisítésre állított üzenetek.
Vágólapra másolva!

Jó ideje támogatja az önmegsemmisítős üzeneteket a WhatsApp csevegőalkalmazás, a funkció használatával a beállított idő után a csevegésben részt vett összes fél készülékéről örökre eltűnnek az üzenetek. Ez különösen hosszú távon jöhet jól, például ha az évek során megromlik a viszony egy korábbi baráttal, akkor az nem tud zaklatási és lejáratási célból régi üzeneteket nyilvánosságra hozni.

Csak 30 napig vonható vissza az üzenetmegőrzési jóváhagyás Forrás: Webster2703 / pixabay.com

Viszont a gyakorlatban problémát jelenhet, hogy az önmegsemmisítősre állított csevegések során olyan információk kerülhetnek leírásra, amelyeket később legitim okból elő kíván keresni a csevegőpartner, ilyen helyzetekre a WhatsApp most lehetővé tette az eltűnős üzenetek megőrzését. Mentési igény esetén az üzenet könyvjelzős ikonjára kell koppintani, mire értesítést kap az üzenetet küldött fél, hogy engedélyezi-e a partnere számára az üzenet megőrzését.

A megőrzési engedély csak a megadását követő 30 napban vonható vissza, a funkcióval elmentett üzenetek az összes a csevegésben résztvevő félnél a Megőrzött üzenetek mappába kerül.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!