Jön a szájpadlásra rögzíthető touchpad

augmental mouthpad egér
Touchpadhez hasonlóan kezelhető az érintőfelület
Vágólapra másolva!
Mozgáskorlátozottaknak szánják, nyelvvel irányítható vele az egérmutató.
Vágólapra másolva!

Jelentős áttörésnek tűnő találmánnyal állt elő az egyesült államokbeli Augmental Tech startup, célegyenesbe került a MouthPad vezeték nélküli számítógépes egerének piaci bevezetésével. A terméket elsősorban olyan mozgáskorlátozottaknak tervezte, akik ilyen vagy olyan oknál fogva nem képesek a klasszikus egerek használatára. A MouthPadet fel kell illeszteni a szájpadlásra, az érintőfelülete egy laptopos touchpadhoz hasonlóan működik, csak épp nyelvvel kell üzemeltetni.

Touchpadhez hasonlóan kezelhető az érintőfelület Forrás: Augmental

A mérnökök ügyeltek rá, hogy a periféria minél kevésbé gátolja a beszédet, hiszen a célközönsége gyakran hangutasításokra reagáló egyéb segédeszközöket is igénybe vesz. A legtöbb pontján 1 mm-nél is vékonyabb kütyü töltésenként olyan 5 órányi folyamatosan használatot tesz lehetővé, Windows, macOS, Linux, Android, továbbá iOS rendszerekkel is kompatibilis.

A MouthPad iránt érdeklődők egyelőre csak várólistára tudnak feliratkozni a startup webhelyén, a remények szerint még idén elérhetővé válhat a termék, a várható áráról sajnos nincs információ.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!