Hat súlyos hibát javítottak a Windowsban

windows update
Hat kritikus sebezhetőséget javított 2023 májusában a Microsoft
Vágólapra másolva!
Összességében meglepően kevés sérülékenységet szüntetett meg májusban a Microsoft.
Vágólapra másolva!

Megérkeztek a Microsoft májusi hibajavító keddes frissítései, a cég nagy meglepetést okozva csupán 38 sebezhetőséget javított a Windowshoz és az Office-hoz hasonló termékeiben, bár az Edge frissítései ebben nincsenek benne. Az elmúlt időszakban jellemzően 90-100 magasságában alakult a havonta foltozott sérülékenységek száma, és nem világos, hogy miért esett ekkorát az érték.

Hat kritikus sebezhetőséget javított 2023 májusában a Microsoft Forrás: Origo

A májusban befoltozott 38 sebezhetőség közül hat kapott kritikus besorolást, ezek távoli kódfuttatásra adtak lehetőséget, közülük az egyik nulladik napinak bizonyult, noha a kihasználásához szükséges információk elérhetővé válása ellenére nincs bizonyíték rá, hogy a bűnözők eddig ténylegesen igénybe vették volna. Ezen felül a májusi hibajavító csomagban akad még két további nulladik napi sérülékenységre kiadott javítás is, ezeket aktívan kihasználják a támadók, azonban a kiaknázásukhoz szükséges körülmények miatt csak fontos besorolást kaptak.

A Microsoft májusi hibajavításai legfeljebb pár napon belül települnek a Windows 10 és Windows 11 rendszerű számítógépekre, az installációjuk a Gépház alkalmazás Windows Update részében manuálisan megsürgethető.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!