Egy Teslát is kockázatos lehet frissíteni, az akkumulátor bánhatja

Tesla Model S
Vágólapra másolva!
Csoportos keresetben hibáztatják a Tesla automatikus frissítéseit, amik állítólag tönkretették az autók akkumulátorait.
Vágólapra másolva!

A Hagens Berman jogi cég indított csoportos keresetet Kaliforniában a Tesla ellen: a céget azzal vádolják, hogy törvényt szegett, amikor kényszerűen ráerőltette a fogyasztókra a frissítéseket, és nem informálta őket, hogy azok hatással lesznek az autójuk akkumulátoraira és a hatótávra.

A Model S és Model X autók tulajdonosai közül ugyanis egyesek azt tapasztalták, hogy a frissítések hatására a hatótáv 20 százaléka eltűnt. Egyeseknek konkrétan tönkrement az akkucsomag. Ennek cseréje akár 25 ezer dollárba is kerülhet.

Tesla Model S Forrás: Tesla

A fórumokban sokan panaszkodnak arra, hogy a frissítések akkor is települnek, ha a felhasználó manuálisan visszautasítja azt, esetleg elhalasztja vagy egyenesen nem kéri. Vannak, akik külsős cégek segítségével próbálják visszaállítani a szoftvert, a Tesla ugyanis ilyet nem tesz lehetővé, és csomagok törlését sem.

Ez a jogi cég egyébként már nyert csoportos keresetet a Tesla ellen. Több hasonló ügye is van a cégnek, egy másik per azzal kapcsolatos, hogy az autók kamerái megfigyelik a tulajdonosokat, a képeket pedig a dolgozók egymás között küldözgetik.