Folyamatosan csökkenhet az OLED-tévék ára

Sony A95K, QD-OLED, teszt
A modell kvantumpontos OLED technológiára épül.
Vágólapra másolva!
Jobb esetben már karácsonyra olcsóbbá válhatnak a készülékek.
Vágólapra másolva!

Remek hírekkel szolgált a kijelzőpiacra szakosodott Display Supply Chain Consultants elemzőcég a fogyasztók számára, információi szerint várhatóan idén és jövőre is folyamatosan csökkenni fog a televíziókban használatos OLED kijelzőpanelek ára.

A belátható jövőben akár még a kvantumpontos OLED is leszivároghat a középkategóriába Forrás: Sony

Az elemzőcég szerint a helyzet elsősorban annak köszönhető, hogy javul a panelek tömeggyártásának hatékonysága, egyre kisebb selejtaránnyal tudnak termelni a vállalatok. Konkrét példaként az 55 hüvelykes LG OLED Evo panelt hozta fel a DSCC, az egy évvel korábbi azonos időszakhoz képest az idei év végére akár 20%-kal is csökkenhet az ára, 2024 végére pedig újabb 20% árvágás is lehetővé válhat.

A rivális Samsung háza tájáról szintén jó híreket hallott az elemzőcég, reményei szerint 30 százalékot is csökkenhet a QD-OLED panelek ára, a 65 hüvelykes verzió esetében a tavalyi 68 százalékról a gyártó mostanra 84%-ra tudta növelni a minőség-ellenőrzésen zöld utat kapó panelek arányát. Ezek a kvantumpontos kijelzők jelenleg csak prémium okostévékben érhetőek el, de az áruk csökkenésével talán elkezdhetnek majd leszivárogni a középkategóriás készülékekbe is.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!