Visszatér Németországba a Google Utcakép

Google Street View, autó, térképező, fotózó, utcákat, utcai, utca, google
Illustration picture shows Google Street View car in front of the Belgian Royal Palace in Brussels, during a press opportunity on the occasion of the 15th anniversary of the Google Street View platform, Tuesday 24 May 2022. BELGA PHOTO VIRGINIE LEFOUR (Photo by VIRGINIE LEFOUR / BELGA MAG / Belga via AFP)
Vágólapra másolva!
Tizenhárom éve frissültek utoljára az országról készült felvételek.
Vágólapra másolva!

Nem mindenhol fogadták tárt karokkal a Google Térkép részeként elérhető Utcakép szolgáltatást, Németországban a magánszférájukért aggódó állampolgárok miatt a vállalat kénytelen volt olyan mértékben kitakarni a felvételeket, hogy értelmetlenné vált az elkészítésük, így 2010-ben teljesen le is állította az utcák fotózását.

A Google Utcakép felvételeket készítő autója Belgiumban Forrás: Belga via AFP/Virginie Lefour

A jelek szerint a Google úgy érzi, hogy az elmúlt tizenhárom évben kellően megpuhultak a németek, az Utcakép nem fog már akkora aggodalmakat okozni, mint hajdanán. Ennek megfelelően újraindítja Németország fotózását, az autói 2023. június 22-től járják majd újból az országot.

A bejelentésében a Google emlékeztetett rá, hogy a nyilvánosságra hozott utcaképeken automatikusan elmossa az arcokhoz vagy rendszámokhoz hasonló érzékenyebb részleteket, az ingatlanok tulajdonosai pedig kérésre ki tudják takartatni a házaikat a képeken.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!