Mark Zuckerberg és Elon Musk verekedni akar egymással

10 milliárdos, aki sose fejezte be 
  Allen And Company Annual Meeting Brings Business Executives, Media Moguls, And Politicians To Sun Valley, Idaho GettyImageRank1 USA Idaho Sun Valley - Idaho Color Image Photography
SUN VALLEY, IDAHO - JULY 08: CEO of Facebook Mark Zuckerberg walks to lunch following a session at the Allen & Company Sun Valley Conference on July 08, 2021 in Sun Valley, Idaho. After a year hiatus due to the COVID-19 pandemic, the world’s most wealthy and powerful businesspeople from the media, finance, and technology worlds will converge at the Sun Valley Resort for the exclusive week-long conference. Kevin Dietsch/Getty Images/AFP (Photo by Kevin Dietsch / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
Küldd a helyet! - írt a Twitteren Zuckerberg Elon Musknak. A dolog nevetségesen komolynak tűnik.
Vágólapra másolva!

A két szupergazdag és szuperkomolytalan ember úgy tűnik, most tényleg összeakasztotta a nem létező bajszát az interneten, amiből akár igazi verekedés is kialakulhat. Bármilyen nevetséges is ez tényleg igaz.

Hogyan jutottunk idáig?

Nos, mint a legtöbb bunyó, ez is egy kis verbális kötözködéssel kezdődött és természetesen Elon Musk vitte be az első „pofont".

Visszatekintve, a Facebook alapítója és a Twitter vezérigazgatója között azóta van feszültség, amióta a Facebookot is tulajdonló Meta bejelentette, hogy egy nyilvánvaló Twitter-rivális elindítását tervezi. Az új platformot, amely még tesztelés alatt áll, és amelyet jelenleg belsőleg Project 92 néven emlegetnek (bár lehet, hogy végül "Threads" lesz a neve), úgy tekintették, mint közvetlen fenyegetést a vergődő Twitter túlélésére.

Musk, akit nyilvánvalóan eléggé zavar mindez, nemrég azzal válaszolt, amihez a legjobban ért, vagyis trollkodó vicceket kezdett gyártani. Kedden, a Meta új alkalmazására utalva Musk tweetelt: "Biztos vagyok benne, hogy a Föld alig várja, hogy kizárólag Zuck hüvelykujja alatt legyen, más lehetőség nélkül".

Erre válaszul az egyik Twitter-felhasználó viccelődött: "Jobb, ha vigyázol @elonmusk, úgy hallottam, (Zuckerberg) most már ju jitsu-t is tanult". Ezzel természetesen a Facebook alapítójának közelmúltbeli harcművészeti kalandjaira utaltak, amelyek során tényleg sokat edzett.

Musk ezután egy eléggé tipikus Musk gúnyolódással rukkolt elő: "Készen állok egy ketrecharcra, ha ő is, lol."

Azt gondolnánk, hogy ezzel vége is lett volna a dolognak, de Zuckerberg ezt követően válaszolt az Instagramon, és egy képernyőfotót posztolt Musk tweetjéről, amihez egy Jason Bourne-stílusú feliratot csatolt: "Küldd el a helyszínt".

És most úgy tűnik, Zuckerberg kommunikációs csapata egy lépéssel tovább megy, és a The Verge-nek bejelentette, hogy Zuckerberg valóban ringbe szállna Elonnal - vagy legalábbis elkötelezte magát amellett, hogy ezt mondja, amíg Elon farkát behúzva el nem szelel. A The Verge helyettes szerkesztője, Alex Heath azt mondja, hogy "megerősítette, hogy Zuckerberg Instagram-fiókján megjelent posztja valójában nem vicc, ami azt jelenti, hogy a labda most már Musk térfelén van".

A sztorit a The Verge oldalán követhetik méllyebben az angolul tudó olvasóink, de ha tényleg lesz ebből valami komolyabb meccs, arról természetesen mi is beszámolunk majd.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!