Nem aggódik a Call of Duty kisajátítása miatt a Sony

sony dualsense edge wireless controller playstation 5 gamepad
A DualSense Edge Wireless Controllerrel a Sony is beszáll a prémium gamepadek piacára
Vágólapra másolva!
A PlayStation számára roppantul kínos belső levelezés jutott el a Microsofthoz.
Vágólapra másolva!

Megkezdődött az Egyesült Államokban a Szövetségi Kereskedelmi Bizottság (FTC) Microsoft ellen indított pere, ennek során a hatóság blokkolni kívánja az Activision Blizzard játékkiadó 69 milliárd dollárért való felvásárlását. Az üzletet a Sony panaszaira alapozva próbálja akadályozni az ügynökség.

A levelezés alapján a kezdetektől fogva színjáték volt Jim Ryan részéről a Call of Duty elvétele miatti aggódás Forrás: Sony

A Microsoft ügyvédei rögtön bombát dobtak a bíróságon a másik félre, gyakorlatilag az FTC és a nemzetközi versenyhatóságok szándékos félrevezetésével vádolták meg a Sonyt. A cég birtokukba került levelezése szerint a PlayStation-üzletágat vezető Jim Ryan sosem gondolta komolyan, hogy az akvizíció létrejötte utáni években a Microsoft megvonná a Call of Duty-játékokat a PlayStationnel rendelkezőktől, írta a PlayStation európai üzletágát annak idején vezetett Chris Deeringnek az akvizíció bejelentésére reagálva.

Ez teljes kontrasztban áll azzal, amit Ryan a versenyhatóságoknak állított, miközben nem volt hajlandó reagálni a Microsoft ajánlatára, hogy az tíz évig szerződésben garantálná a Call of Duty kiadását konzoljaira. Ezen túl Ryan a múltbeli meghallgatásokon olyan állításokat is megfogalmazott, hogy a CoD elvétele anyagilag jelentős negatív hatással lenne a PlayStationre, súlyosan akadályozná azt az Xboxszal való jövőbeli versenyben, és ha elérhető is marad a játéksorozat a gépein, akkor a Microsoft szándékosan szabotálhatja a termékek minőségét.

Az amerikai meghallgatás további érdekességei közül kiemelhető, hogy a Microsoft állítása szerint a 2021-ben eladott játékkonzolok csupán 16 százaléka volt Xbox, ami bizonyíték rá, hogy rég elveszítette a konzolháborút a Sonyval és a Nintendóval szemben. Eközben az FTC érvelése szerint az Xbox Game Studios ernyője alatt készülő Starfield és Indiana Jones-játék csak Xbox és PC platformokra jelennek meg, ami ékes bizonyíték a PlayStationtől való játékmegvonási szándéknak.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!