Nem biztos, hogy belefér a második fejpánt az Apple 3500 dolláros dobozába

Apple Vision Pro
Vágólapra másolva!
A bemutatón derült ki, hogy van egy második, kényelmet biztosító fejpánt is a Vision Pro headsethez, de ezt 3500 dollárért sem adná oda állítólag alaptartozékként az Apple.
Vágólapra másolva!

Az Apple az új termékeiről soha nem árul el minden részletet, a Vision Pro headset sem volt kivétel. Nem lehet tudni azóta sem, hogy milyen nehéz például, csak nem hivatalos adat kering a jelentésekben. A bemutató során mindenesetre volt egy videó, amelyben egy jelenetnél egy második, fejtetőn átívelő fejpánt is látható volt. Ezt sehol máshol nem mutogatták.

Apple Vision Pro Forrás: Apple

A jelentések szerint ez egy opcionális kiegészítő lesz, hogy hosszabb használat esetén kényelmesebb viselet legyen a Vision Pro. A Bloomberg szerint az Apple nagy dilemmában van, hogy betegye-e ezt a dobozba vagy külön tartozékként értékesítse.

A Bloomberg szerint a felhasználók azt mondják, folyamatos használat és néhány óra után a Vision Pro igen kényelmetlen. 3500 dollárért így elvárható lenne ez a kiegészítő.

A gond csak az, hogy nem néz ki túl jól, az Apple állítólag épp ezért nem akarja berakni a dobozba: így már nem elegáns a headset, bonyolultabb a viselése, nehezebb gyorsan letenni és felvenni, kevésbé sikerülne növelni a népszerűségét.

Fejpántok ide vagy oda, a 3500 dolláros headset az eddigi tesztelők közül soknál okozott tengeribetegséget, ez egyébként gyakori az AR/VR-headseteknél, a jelek szerint az Apple sem kivétel. A szoftver pedig még mindig messze van a végleges állapotától.