Lecsapna a reklámblokkolós nézőkre a YouTube

youtube
Az új kísérlet során nem az egész webhelyet, csak a videólejátszót blokkolja a YouTube
Vágólapra másolva!
Három videót tekinthetnének meg az önhatalmú hirdetésmentesítéssel élők.
Vágólapra másolva!

Május közepén érkezett beszámolók alapján a YouTube aktívan kísérletezik a reklámjait blokkolók kitiltásával. Eddig az érintett felhasználókat egy felugró felület fogadta a videómegosztó betöltésekor, amely teljesen letiltotta az oldalhoz való hozzáférésüket, a szöveg szerint a reklámoktól való megszabadulás kizárólag YouTube Premium előfizetéssel lehetséges, az önhatalmú letiltásuk tilos.

Az új kísérlet során nem az egész webhelyet, csak a videólejátszót blokkolja a YouTube Forrás: Reddit_n_Me / Reddit

Most új variációval állt elő a témára a YouTube, egy redditező szerint az új blokkoló-blokkolási kísérlete során a YouTube már lehetővé teszi a webhelyének böngészését a reklámblokkolós nézők számára, továbbá megengedi három videó megtekintését, ezután csak magát a videólejátszó felületet tiltja le.

Az új megoldás kifinomultabb a YouTube részéről, hiszen megjelenik benne egy csali elem is, hátha az elérhető tartalmak láttán a blokkolás kikapcsolása vagy a Premium-előfizetés mellett döntenek a látogatók. Nem ez a szolgáltatás egyetlen monetizációval kapcsolatos kísérlete, hamarosan azonnal elindítható játékokat is elérhetővé tehet a bevételének növelése érdekében.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!