Önkényesen spórolásra tanít a Spotify

spotify zenehallgatás fejhallgató okostelefon mobil
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Kiteszi az App Store-on át előfizetők szűrét, de olcsóbban visszavárja őket.
Vágólapra másolva!

A Variety beszámolója szerint szokatlan üzleti lépésre szánta el magát a Spotify, e-mailben értesíteni kezdte a Premium-előfizetésüket annak idején Apple App Store-on keresztüli számlázással megvásároltakat, hogy innentől kezdve nem fogadja el ezt a fizetési módszert.

Többször is küldött az évek során e-mailt a Spotify, hogy olcsóbban is elérhető a Premium-előfizetése, nem muszáj az App Store-on át fizetni érte Forrás: Cottonbro / Pexels

Az érintett ügyfelek a már kifizetett időszakukat követően automatikusan elveszítik a Premium-tagságukat, a visszaszerzéséhez a Spotify webes felületén a kártyaadataik megadásával újból elő kell majd fizetniük a szolgáltatásra. Ez elsőre kellemetlen bosszantásnak tűnhet, de az App Store jutalékát sosem volt hajlandó elfogadni a Spotify, az ellensúlyozására megemelte a rajta keresztül előfizetők havidíját, majd 2016-ban teljesen letiltotta a programbolton keresztüli előfizetési lehetőséget.

Emiatt App Store-on keresztüli számlázással havi 12,99 dollárba került a Spotify Premium, míg a böngészős felületén 9,99 dollár az előfizetés, így a nagyon régi előfizetői a pár percet igénybe vevő újbóli feliratkozással évente 36 dollárt, olyan 13 ezer forintot spórolhatnak meg.

Végső soron szívességet tesz a Spotify azzal, hogy nem hajlandó többé az Apple rendszerén keresztül elfogadni a pénzüket.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!