Hangstabilizálást kap a YouTube

mobilozás internetezés zenehallgatás youtube videózás szórakozás
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Emellett könnyebb lesz a rövid szegmensek feletti átpörgetés.
Vágólapra másolva!

Közel szimultán két érdekes újdonság nyilvános tesztelését is megkezdte a YouTube, ráadásul a jelek szerint ezeket nem kívánja Premium-előfizetés mögé zárni, mobilokon és számítógépeken is univerzálisan elérhetővé válhatnak a nem túlságosan távoli jövőben.

What is this “Stable Volume” button on my YouTube app?
by u/OwenTheHugger in youtube

Elsőként a stable volume funkcióról érkeztek beszámolók, a videólejátszó felület beállítómenüjében aktiválható extra megpróbálja egy szintre kiegyenlíteni a felvételek hangerejét, miután közutálatnak örvendenek az időnként túlságosan halk, máskor viszont túlságosan hangos mozgóképek.

A másik tesztelni kezdett újdonsággal átmenetileg kétszeresre kapcsolható a videók lejátszási sebessége, ezt látszólag rövid szegmensek feletti gyorsabb átpörgetésre találták ki. Mobilokon az ujjat a lejátszott videón tartva kapcsolható be az átmeneti gyorsítás, míg számítógépeken rá kell mutatni az egérrel a lejátszott videóra, majd a bal egérgomb folyamatos lenyomva tartásával aktiválható.

A témához kapcsolódóan jó eséllyel sokan nem tudják, hogy a YouTube mobilappja régóta lehetővé teszi a lejátszott videóra való dupla koppintásokkal a tíz másodperces belepörgetéseket.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!