Ötvennél is több piacon drágul a Spotify

Daniel Ek, Spotify
Daniel Ek, CEO of Swedish music streaming service Spotify, gestures as he makes a speech at a press conference in Tokyo on September 29, 2016. Spotify kicked off its services in Japan on September 29. / AFP PHOTO / TORU YAMANAKA
Vágólapra másolva!
A szolgáltatás friss pénzügyi jelentéséből az áremelés okára is fény derült.
Vágólapra másolva!

Eseménydúsan indult a hét a Spotify háza táján, elsőként is a vállalat bejelentette, hogy ötvennél is több piacon megemeli az egyéni és családi előfizetéseinek árát. A hazai ügyfelek egyelőre megúszták, az áremelés konkrét mértéke piaconként változó, jellemzően 10% körüli értékről van szó.

Daniel Ek, a Spotify ügyvezető igazgatója elégedett a legújabb pénzügyi eredménnyel, bár nem tagadja, hogy van még hova fejlődni a nyereségesség tekintetében Forrás: AFP/Toru Yamanaka

Mostanra fény derült a helyzet okára is, az idei második negyedévét taglaló pénzügyi jelentésében a Spotifynak egyszerre sikerült remek és borzasztó hírekkel szolgálnia. A pozitív fejleményekkel kezdve idén június végén 220 millió fizetős ügyfelet és 551 millió havi aktív felhasználót tudott felmutatni, az egy évvel ezelőtti azonos időszakhoz képest 27% és 17% növekedésekről beszélünk.

A rossz hírekkel folytatva mindeközben viszont éves összehasonlításban 6%-kal csökkent havi szinten aktív felhasználókból származó bevétel, az idei második negyedévben fejenként 4,27 euróra esett az összeg. Ugyan a negyedéves bevétel 11% plusszal 3,2 milliárd euróra nőtt, viszont közben 125 millió euró helyett 302 millió euró veszteséget sikerült összehoznia a szolgáltatásnak.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!