Zuckerberg megunta Elon Musk szájhősködését

Horizontal HEADSHOT PRESS CONFERENCE
Elon Musk
Vágólapra másolva!
Ha komolyan verekedni akar vele, akkor megtalálja, addig hagyja a bohóckodásával.
Vágólapra másolva!

Újból kínos helyzetbe hozta magát az elmúlt években techipari üzletemberből bulvárcelebbé vált Elon Musk, Mark Zuckerberg ketrecharcra való kihívását követően folyamatosan kifogásokat keres rá, hogy minimális arcvesztéssel el tudjon állni a világszerte százmilliókat érdeklő küzdelemtől.

Elon Musk Forrás: AFP/Brendan Smialowski

Erre jó oka van, a kritikát rendkívül nehezen viselő és veszíteni nem hajlandó Musk komolyan vehető ellenfelet talált magának, Zuckerberg újabban a küzdősportok szerelmesévé vált, komoly fizikumra tett szert és folyamatosan tanulgat többféle harcművészetet. Ugyan Musktól sem teljesen idegenek a küzdősportok, de nem veszi komolyan azokat, és nagy esély van rá, hogy a nála tizenhárom évvel fiatalabb Meta-vezér komolyan helybenhagyná a ringben.

Musk legutóbbi próbálkozását követően Zuckerberg látszólag megelégelte a helyzetet, nem tudja már komolyan venni a kihívója szájhősködését.

„Szerintem mindannyian egyetértünk abban, hogy Elon nem gondolja komolyan, ideje továbblépni. Dana White (az UFC elnöke – a szerkesztő) felajánlotta, hogy segít legitim jótékonysági meccset szervezni. Elon nem hajlandó elkötelezni magát egy dátum mellett, aztán állítólag műtétre van szüksége, most pedig azzal jön, hogy először gyakorolni szeretne a hátsó udvaromban. Amennyiben hajlandó dátumot és hivatalos eseményt vállalni, akkor tudja, hol talál meg. Addig is ideje továbblépni, olyan emberekkel szeretnék küzdeni, akik komolyan veszik a sportot" – írta Zuckerberg vasárnap a Threads-en.

A bejegyzés azután született, hogy Musk megkereste Zuckerberget, állítása szerint hétfőn Palo Altóban lesz, így be tudna ugrani hozzá egy barátságos edzésre, úgysem gyakorolt már hetek óta. Erre Zuckerberg közölte, hogy eddzen a maga módján, és szóljon, ha felkészültnek érzi magát, nem kíván többé egy soha meg nem valósuló ketrecharcot reklámozni.

A nyilvános bejegyzésére reagálva Elon Musk csirkének titulálta az X-en (Twitteren) Zuckerberget, olyan módon tálalva a történetet, mintha az nem merne kiállni ellene gyakorolni.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!