Jönnek tévékre és számítógépekre a Netflix játékai

Egyelőre csak szűkebb közönség számára válik elérhetővé az okostévéken és számítógépeken való játékfuttatás
Vágólapra másolva!
Két terméket lehet majd felhős futtatással elérni a limitált műszaki teszt során.
Vágólapra másolva!

Két évvel ezelőtt a Netflix mobiljátékokkal indította el a játékipari terjeszkedését, lassan pedig okostévékre, tévéokosító kütyükre, és számítógépekre is készen áll elhozni az előfizetők számára felár nélkül elérhető újdonságot. Jelentős különbség a megközelítésben, hogy az új típusú eszközökön felhős streaminggel lesznek elérhetőek a játékok, a tényleges futtatásuk a Netflix távoli szerverein történik, a játékosok csak a képüket és a hangjukat kapják meg egy videófolyamban.

Egyelőre csak szűkebb közönség számára válik elérhetővé az okostévéken és számítógépeken való játékfuttatás Forrás: Netflix

Az okostévékről és tévéokosító eszközökről elindított játékok irányítására az okostelefonjukat használhatják majd a játékosok, ehhez az App Store-ból vagy a Play Áruházból telepíteniük kell a Netflix Game Controller appot, Bluetooth gamepadet egyelőre nem vehetnek majd igénybe. Számítógépeken elérhető lesz az egeres és billentyűzetes irányítás, ami alapján a háttérben PC-re készült játékokat futtathat a Netflix.

A játékstreamelés limitált körű nyilvános tesztjének elindulásakor csak két játékot érhetnek majd el az érdeklődők, az Oxenfree és a Molehaw's Mining Adventure képezik a nem túl széles kínálatot. A funkció nyilvános tesztje okostévéken és tévéokosítókon még ma megkezdődik az Egyesült Királyságban és Kanadában, a számítógépes böngészőből való játék pedig a következő hetekben válik majd elérhetővé.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!