Fél a bóvli kettéhajtható mobiloktól a Google

samsung galaxy z flip4 okostelefon szelfi kettéhajtható mobil
Samsung Galaxy Z Flip 4
Vágólapra másolva!
Minimum strapabírósági elvárásokat kíván bevezetni a mobilgyártók számára.
Vágólapra másolva!

Jelen pillanatban nagyon kevés vállalat forgalmaz kettéhajtható kijelzős okostelefonokat, ám a következő években ez meg fog változni, a különféle tervezési, beszerzési, továbbá gyártási akadályok elhárulásával a kisebb gyártók is beszállnak majd a ringbe, ráadásul a javuk minél olcsóbban kíván majd efféle mobilokat készíteni.

Nem szabad filléreskedni a zsanéron Forrás: Samsung

Ezzel alapvetően semmi baj sincs, azonban Mishaal Rahman fejlesztő forrásai szerint a Google illetékeseit aggasztja, hogy az öldöklő árharcukról ismert márkák hajlandóak lehetnek kifejezetten bóvli készülékeket piacra dobni. Specifikusan a mobilok két felét összetartó zsanér miatt aggódnak, ezen a mechanikán nem szabad spórolniuk a gyártóknak, hiszen ha nem elég strapabíró, akkor rendeltetésszerű használat mellett is bőven idő előtt tönkremehetnek a készülékek.

Ez mindenki számára nagyon rossz lenne, nem csak a vásárlókat érné komoly anyagi kár, de a teljes készülékkategóriában megrengethetné a bizalmukat, ami negatívan érinthetné a tisztességes munkát végző gyártók eladásait, plusz az Android megítélésének is árthatna.

A helyzet miatt a Google minimum hardveres sztenderdeket kíván életbe léptetni a kettéhajtható kijelzős mobilok esetén, a hírek szerint többek közt legalább 200 ezer kinyitási és összecsukási ciklust túl kell majd élniük a készülékeknek. Ha elhasalnak a teszten, akkor a gyártóik nem telepíthetik elő azokra a Google saját alkalmazásait, például a Play-szolgáltatásokat, a Play Áruházat, a YouTube-ot, a Gmailt.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!