Már a nővérek is felcsaphatnak a terminátornak

german bionic apogee+ exosuit külső váz
Olyan 30 kg terhelést tud levenni az ápolók hátáról az Apogee+
Vágólapra másolva!
Megkönnyíti a betegek emelését és mozgatását a German Bionic külső váza.
Vágólapra másolva!

Bemutatta az elsősorban egészségügyi dolgozóknak szánt, legújabb külső vázát a German Bionic gyártó. Az Apogee+ egy motoros kisegítésű viselhető eszköz, amely a nehezen mozgó vagy magatehetetlen betegek emelését segíti, például a kerekesszék és az ágy közti mozgatáskor, fürdetéskor, vizsgálatok elvégzéséhez való asszisztáláskor jelenthet segítséget.

Olyan 30 kg terhelést tud levenni az ápolók hátáról az Apogee+ Forrás: German Bionic

A gyártó szerint az Apogee+ körülbelül 30 kilogrammnyi terhelést képes levenni az emelési feladatok során a nővérek és az ápolók hátáról, ami azonnali és jelentős fizikai segítséget jelent számukra, plusz általánosságban véve kíméli a hátukat. A vázra kapaszkodók is kerültek, így a megfelelő állapotban lévő betegek további segítséget nyújthatnak az ellátóik számára a mozgatásuk megkönnyítésében.

A külső váz megtervezésekor a mérnökök gondoltak a vízállóságra, a külső felületei könnyen tisztíthatóak és fertőtleníthetőek. A termék iránt érdeklődő egészségügyi szervezetek képviselői a németországi Medica szakmai kiállításon személyes demonstrációt kérhetnek, ami bizony indokolt Apogee+ árának fényében: Észak-Amerikában 9900 dollár, olyan 3,5 millió forint lesz a darabja, bár a nagyobb tételben vásárló ügyfelek havi 299 dolláros részletfizetést is kérhetnek.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!