Halálsorra került a Windows közismert programja

wordpad
A többség számára mindig is haszontalan volt a Wordpad
Vágólapra másolva!
Huszonnyolc éve az operációs rendszer minden verziójában megtalálható.
Vágólapra másolva!

Újabb emberemlékezet óta elérhető programjának nyugdíjazását jelentette be a Microsoft, tájékoztatása szerint a Windows valamelyik nem tisztázott jövőbeli verziójától kezdve nem lesz többé elérhető a Wordpad szövegszerkesztő.

A többség számára sosem volt jó semmire a Wordpad Forrás: Microsoft

A Windows 95-ben debütált Wordpad huszonnyolc éve alapprogram a Microsoft operációs rendszereiben, de a sírba tételének híre jó eséllyel senkit sem lep meg. A fapados szövegszerkesztő sosem vált népszerűvé semmilyen célra, hiszen egyrészt sokáig nem tudta megnyitni a népszerű fájlformátumokat (a docx és az odt fájlok támogatása viszonylag újdonság a programban), másrészt pedig a mai napig nincs benne helyesírás-ellenőrző.

Ennek megfelelően akinek nem elég a Jegyzettömb a szövegszerkesztésre, az jobban jár egy ingyenes vagy fizetős irodai programcsomag telepítésével, nincs értelme a teljes életét két szék között a padlón töltött Wordpaddel bíbelődnie. További érdekesség, hogy Qbot kártevő nemrég a Wordpad egy hibáját kihasználva terjedt, de nem világos, hogy ennek az incidensnek van-e bármiféle köze a mostani döntéshez.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!