Megszűnhet a beszélő viszony a Messenger és az Instagram között

Young lady at the cafe Smart Phone Beautiful Wireless Technology Computer Toothy Smile Text Messaging Women Females Copy Space City Life Looking Away Youth Culture Internet Cafe 20-24 Years 20-29 Years Young Adult Typing Smiling Laughing Choosing Looking
Young lady texting at the cafe.
Vágólapra másolva!
Szükségessé válhat mindkét szolgáltatás appját telepíteni a mobilokra.
Vágólapra másolva!

Újabb váratlan felfedezéssel állt elő az Instagram mobilappban adatbányászatot folytató Alessandro Paluzzi, egy kezelőfelületen a jövőben megjelenítendő szöveg szerint hamarosan megszűnik a Messengert használókkal való chatelési lehetőség. A funkciót még 2020-ban vezette be a Meta, jelenleg a két közösségi szolgáltatás felhasználói képesek közvetlenül csevegni egymással.

„Október közepe után nem tudsz majd többé csevegni a facebookos barátaiddal az Instagramon, ez az üzenetváltás is csak olvasható módúvá fog válni. Kezdeményezz új chatelést a Messengerben vagy a Facebookban a beszélgetés folytatásához" – olvasható a jelenleg rejtett kezelőfelületi szövegben.

Potenciálisan kapcsolódó információ, hogy az idei év végéig a Meta hullámokban átállítja a Messengert a végponttól végpontig tartó titkosításra, ezt követően pedig az Instagram csevegőjében is bevezeti a magánszféravédelmi fejlesztést. Nem világos, hogy ennek van-e bármiféle köze a két szolgáltatás közti chatelés várható megszűnéséhez, de nem lenne meglepő.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!