Továbbra sem támogatja az SMS utódját az Apple

Teenage girl using smartphone in a cafe Smart Phone Beautiful Schoolgirl Using Phone Adolescence Teenagers Only Coffee Break Student Bar Counter Text Messaging Relationship Difficulties Coffee Cup Girls Teenage Girls Young Women Women Females Copy Space S
Girl in a cafe texting on smartphone - copyspace
Vágólapra másolva!
Így az iPhone-osok csak lebutítva kommunikálhatnak az Androidosokkal, de ez nagyon tetszik az Apple-nek. Az iMessage pedig nem elég népszerű, így megúszta a kapuőrré nyilvánítását Európában a vállalat.
Vágólapra másolva!

Ugyan az EU előírásai miatt a napokban bemutatkozó iPhone 15 mobilcsaládon az Apple kénytelen volt lecserélni a saját Lightning csatlakozóját USB-C porta, azonban ez nem jelenti azt, hogy az unió képes lenne minden a fogyasztók számára előnytelen üzleti praktikájától eltiltani a vállalatot.

Európában nincs dráma a chates funkciók butulásából, mindenki multiplatform csevegőappokat használ Forrás: Getty Images/iStockphoto/Martin Dimitrov

A napokban fellélegezhettek a vállalat illetékesei, hivatalosan is megerősítést nyert, hogy a digitális piacokról szóló jogszabály alapján az iMessage üzenetküldője nem minősül kapuőrnek, mivel nincs legalább 45 millió felhasználója az EU tagországok területén. Az alkalmazás nem csak az Apple interneten át működő chatszolgáltatásának az otthona, de iPhone-okon az SMS-ezés bonyolítása is ezen keresztül történik.

A döntés azt jelenti, hogy a vállalatot nem lehet rákényszeríteni az Androidon már széles körben használható RCS technológia támogatására az iMessage-ben. Ez az SMS utódja, a chatappokban megszokott típusú kommunikációt tesz lehetővé, többé-kevésbé egyenértékű az iMessage-dzsel.

Jelenleg az Apple nem hajlandó támogatni az RCS szabványt, és nem készíti el az iMessage appot Androidra. Ez teljesen szándékosan üzleti döntés, az Epic Games ellene indított pere során nyilvánosságra került belső e-mailezése alapján attól fél a vállalat, hogy az iPhone és az Android közti kommunikációs szakadék megszüntetése túlságosan megkönnyítené az észak-amerikai fiatalok számára az androidos mobilokra való átváltást.

Az Apple-nek így bevallottan nem érdeke tenni a jelenség ellen.

Az érintettek döntő többsége a Messengerhez vagy a WhatsApphoz hasonló multiplatform chatszolgáltatások helyett az iMessage appban chatel, ám az SMS kikényszerítése miatt az androidosokkal való egyéni és csoportos csevegések funkcionálisan a végletekig butulnak.

A fiatalok pedig már akár meg is szólják az androidos társaikat, hogy miért nem vesznek vagy könyörögnek ki a szüleiktől egy iPhone-t, elrontják mindenki más chatelési élményét.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!