Lehet, hogy érdemes lesz kihagyni az idei iPhone megvásárlását?

iphone fotózás mobilozás okostelefon smartphone
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Az Apple az iPhone 16-tól kezdve, amely valószínűleg 2024 szeptemberében jelenik meg, az okostelefon-családját fejlettebb OLED-panelekkel frissítheti, ez pedig komoly előnyökkel járhat.
Vágólapra másolva!

Az LG Display és a Samsung Display állítólag megkeresték az Apple-t, hogy a Multi Lens Array (MLA) technológia előnyeit hirdessék a jövőbeli iPhone-ok számára. Az MLA már a tévék világában is címlapokra került, kezdve az LG G3 OLED készülékével. Az LG Display által vezetett technológia egy vékony, ferde lencsékből álló lapot tartalmaz, amely az OLED kijelzők által termelt fehér fényt a felhasználó felé irányítja, így növelve a fényerőt. Az alacsony fényerő már évek óta tüske az OLED-ek szemében, így ez az egyik olyan jelentős fejlesztés (a QD-OLED mellett), amely közvetlenül ezt a problémát kezeli.

Miért jobb ez a kijelző?

A legfontosabb tényező itt a jobb kültéri láthatóság. Egy fényesebb OLED-panel egy hordozható eszközön, amelyet arra terveztek, hogy a szabadban is használják, jó dolog, és az, hogy ezt anélkül tehetjük meg, hogy a képernyő fényerejét a maximális szintre tekernénk, minden bizonnyal sikeres lesz.

A kép csak illusztráció. Forrás: janeb13 / Pixabay

Az Apple jelenleg 2000 nites csúcsfényerőt ad meg az iPhone 14 Pro esetében, így egy fejlettebb és fényesebb panel még magasabb értéket érhet el. Ez a fényerőnövelés nem mehet a hatékonyság rovására, mivel az MLA technológia anélkül növeli a meglévő fényt, hogy extra terhelést jelentene a kijelzőre; vagyis nem kell tartanunk az akkumulátor élettartamának csökkenésétől, és nem kell kockáztatnunk a beégést sem ezzel a kijelzővel.

Mindent összevetve tehát, akinek még rendesen működő iPhone készüléke van és nem akar minél hamarabb USB-C csatlakozós Apple telefonra váltani, annak lehet, hogy érdemes lesz kibírnia még egy évet, hacsak nem akar évente frissíteni a legújabb almás telefonra.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!