Készül a mobillal megkereshető bankkártya

okostelefon nő bankkártya 4 szuper applikáció, amelyekkel sokat spórolhatsz
Vágólapra másolva!
A Samsung hálózatát használja majd a Bluetooth nyomkövetőként viselkedő eszköz.
Vágólapra másolva!

Különösen hasznosan hangzó partnerséget jelentett be a Samsung, a KB Kookmin Card bankkal és az American Expresszel szövetkezve olyan bankkártyát kíván elérhetővé tenni, amely az elveszítése esetén a Bluetooth követőkütyükhöz hasonlóan okostelefonokkal megkereshető.

Ugyanúgy működik majd a bankkártya, mint a piacon már jó ideje kapható BLuetooth követőkütyük Forrás: Samsung

A részletek egyelőre homályosak, annyi érdemi konkrétum derült ki a cég közleményéből, hogy az említett trackerekhez hasonlóan a különleges bankkártya is Bluetooth segítségével kommunikál, a nyomon követése a Samsung SmartThings hálózaton keresztül valósul meg, a hardveres fejlesztéséért pedig a bank és az AMEX felelnek.

A Bluetooth használata érdekesen hangzik, hiszen emiatt a mobillal megkereshető bankkártyába nem csak a kommunikációhoz szükséges chipeket kell beépíteni, de valahogy egy újratölthető akkunak is helyet kell találni benne, ami nem tűnik egyszerű feladatnak. A megszokott nyomkövetők mind cserélhető elemeket használnak áramforrásként, azonban a kártya vastagsága és szabványos fizikai formátuma miatt ez jelen esetben nem jöhet szóba.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!