Jövőre futhat be a Windows 12

microsoft windows 10 11 laptop notebook noteszgép számítógép pc
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Vagy legalábbis az Intel erre utalt, javuló eladásokra számít a következő évben.
Vágólapra másolva!

A közel egy évtizeddel ezelőtti terveitől eltérően mégsem a Windows 10 lett a Microsoft „legutolsó" operációs rendszere, noha az továbbra is a windowsos számítógépek durván 72 százalékán fut. A Windows 11 térhódítása idén tavasszal teljesen megállt, lecövekelt 24% alatt a piaci részesedése.

Windows 12-t adhat jövő karácsonyra a Microsoft Forrás: Windows / Unsplash

Már jó ideje nem titok, hogy a Microsoft túlságosan hosszú távon nem is számol a Windows 11-gyel, de nem volt világos, hogy a pletykált utódját mikor dobhatja piacra. Az Intel nemrég leránthatta a leplet az egyelőre csak Windows 12 néven emlegetett operációs rendszer megjelenéséről, potenciálisan 2024 végén futhat majd be.

Erre a Citi 2023 Global Technology Conference üzleti eseményen utalhatott még egy hónapja a vállalat, a figyelmet csak most kapott beszélgetés során különféle üzleti kilátásokról esett szó.

„Véleményünk szerint a 2024 elég jó év lehet a kliensoldali üzletágnak, elsősorban a frissített Windows miatt. Az eszközbázis elég régi, (a felhasználóknak) szükségük van egy frissítésre, talán jövőre kezdődhet meg ez a folyamat, és a Windows lehet a katalizátora. Úgyhogy optimisták vagyunk, hogy miként alakulnak majd a dolgok 2024-ben" – mesélte Dave Zinsner, az Intel pénzügyi igazgatója egy kérdezz-felelek során.

A várakozások szerint a Windows 12 vagy egyéb névre való átállás leginkább egy marketinges lépés lesz a Microsoft részéről, nem valamiféle nagy műszaki fejlesztések indokolják majd, a vállalat egyszerűen csak új néven adhatja ki a Windows 11 jövő őszi főverzióját.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!