Megvéd minket a csaló webáruházaktól ez a böngésző

laptop notebook computer számítógép home office internetezés
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
A Firefox tavaly vásárolta meg a Fakespot nevű startupot. A cég kifejlesztett egy technológiát, ami leleplezné a hamis értékeléseket a webáruházakban.
Vágólapra másolva!

Az internetes vásárlások során a döntéshozatalt erősen befolyásoló tényezők a nézegetett termékek vevői által hagyott csillagos és szöveges értékelések. Ennek megfelelően már rég teljes iparág épült a hamis értékelések hagyására, ezekkel a gyártók vagy a forgalmazók a saját termékeik értékeléseit próbálják felhúzni, rosszabb esetben a konkurens termékek besározásával párhuzamosan.

Segíthet az online vásárlások során a csalók és a csalások kiszűrésében a Firefox Forrás: Vlada Karpovich / Pexel

A Mozilla tavaly érdekes üzleti lépést téve felvásárolta a Fakespot szolgáltatást, ez gépi tanulásos háttérrendszerrel próbálja kiszűrni a gyanúsnak tűnő termékeket és eladókat, továbbá a manipulált hatást keltő értékeléseket a támogatott webshopokban.

A szolgáltatás ingyenes, Android és iOS mobilappok mellett kiegészítőként az összes népszerű számítógépes böngészőhöz elérhető.

Most új fejlemény történt az ügyben, a Fakespot funkciói gyárilag bekerülhetnek a Firefoxba, tűnt fel váratlanul a böngésző egyes felhasználóinak. Az érdeklődésre a Mozilla megerősítette a helyzetet, állítása szerint szűk körben megkezdte az integráció tesztelését, egyelőre csak az egyesült államokbeli felhasználóinak kis táboránál tűnt fel a beépített Fakespot.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!