Leleplezte a mobilozó amishokat a vészriasztás

amish szekér lovaskocsi ló horse carriage chariot
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Emellett börtönökben illegálisan telefont tartó elítéltek is horogra akadtak.
Vágólapra másolva!

Sokakat váratlanul ért tesztet hajtott végre múlt szerdán az USA Szövetségi Vészhelyzet-kezelési Ügynöksége (FEMA), az ország egész területén vészriasztások miatt kezdtek szirénázni a telefonok. A vészhelyzeti riasztórendszer próbáját az ügynökség próbálta előzetesen kommunikálni a lakosság felé, de természetesen nem mindenkihez jutott el a hír, amiből komoly bonyodalmak származtak.

Lenémított állapotban is csörögnek a vészriasztásokkor a telefonok Forrás: Randy Fath / Unsplash

A tesztet megelőzően többen is felhozták, hogy a próbajárat potenciálisan leleplezheti a bántalmazó párkapcsolatban élők rejtett mobiljait. Nem tudni, hogy vajon hányan kerültek emiatt az eddiginél is rosszabb helyzetbe, azonban az USA területéről érkező sajtóbeszámolók alapján jó néhány olyan személy lelepleződött, akiknek nem szabadott volna telefont tartaniuk, a készülékek szirénázásának köszönhetően például börtönökben is koboztak el becsempészett mobilokat.

Ami ennél váratlanabb, hogy a technológiát javarészt mellőző amish keresztény közösségben is botrányt okozott a riasztás, lebuktak a tiltás ellenére telefont tartók, őket a legrosszabb esetben kiközösítették. Erről egy volt amish férfi is beszélt a TikTokon, Eli Yoder szerint több a vallásnál maradt ismerősének is segített mobilt szerezni az elmúlt években, most pedig jól lebuktak a tiltott gyümölccsel.

@yodertoter40

Several Amish men get shunned by the Amish church when the emergency alert system went off. Lol.

♬ original sound - Eli Yoder

– vonta le a konklúziót.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!