Baj volt a Windows 10 biztonsági frissítésével

windows update windows 10 microsoft surface
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Mára elméletileg megoldotta a problémát a Microsoft, újra kell próbálkozni a telepítésével.
Vágólapra másolva!

Egyelőre úgy tűnik, hogy a Windowsokhoz múlt hét kedden befutott összegző frissítések nem okoztak katasztrofális galibákat. Ettől függetlenül nem ment minden a tervek szerint, a messze legszélesebb kört érintett gondnak az tűnik, hogy a Windows 10-en meghiúsulhatott a KB5031356 jelzésű javítás telepítése, többféle hibakódra is panaszkodtak az érintett számítógépezők.

A kép csak illusztráció Forrás: Clint Patterson / Unsplash

A Microsoft tájékoztatása szerint mostanra sikerült megoldani a hibakódokat generált problémát, az operációs rendszer Known Issue Rollback funkcióján keresztül kiadott egy javítást. Ez a típusú patch nem a Windows Update-en át telepíthető, a Windows 10 „titokban" automatikusan letölti és végrehajtja. Az alkalmazása általában a kiadást követő 24 órán belül megtörténik, de a PC újraindításával kikényszeríthető az installációja.

Ennek megfelelően akiknél hibakóddal meghiúsult a múlt héten a KB5031356 telepítése, azok próbálják meg újraindítani a számítógépüket, majd újból installálni azt a Gépház alkalmazásban található Windows Update felületen át.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!