Keményen megbünteti a YouTube azokat, akik nem akarnak fizetni

YouTube Premium
Vágólapra másolva!
A YouTube komolyabb erőfeszítéseket próbál tenni a reklámblokkolók elleni fellépés érdekében. A platform globális akciót indított annak érdekében, hogy a felhasználókat a hirdetések engedélyezésére vagy a YouTube Premium használatára kényszerítse.
Vágólapra másolva!

Ha valaki a YouTube nézése közben reklámblokkolót használ, akkor előbb-utóbb egy olyan üzenetbe ütközik, amely szerint a videólejátszást a YouTube blokkolja, egészen addig, amíg a felhasználó nem engedélyezi a hirdetéseket, vagy ki nem kapcsolja a hirdetésblokkoló alkalmazást.

Ez az üzenet egy felszólítást is tartalmaz, hogy a felhasználó engedélyezze a hirdetéseket, vagy próbálja ki a YouTube Premiumot. Előfordulhat az is, hogy a felhasználó a YouTube reklámblokkolókkal kapcsolatos álláspontjáról szóló felszólításokat kap, de még így is képes megnézni egy videót, bár ez egyre ritkább.

Jelenleg épp így néz ki a YouTube reklámblokkolás tiltásáról szóló értesítése Forrás: MaybeCrispWaffles / YouTube

A YouTube korábban már megerősítette, hogy letiltja a videókat a reklámblokkolóval rendelkező felhasználók számára, de Christopher Lawton, a YouTube kommunikációs menedzsere akkor még csak "globális kísérletnek" nevezte ezt. Most a YouTube megsokszorozta ezt az erőfeszítést, és az elmúlt hetekben egyre több, reklámblokkolót telepített felhasználót zárt ki a rendszeréből.

Lawton kijelentette, hogy a reklámblokkolók használata sérti a platform szolgáltatási feltételeit, így ez a trend a jövőben, ha lehet, még erősödni is fog egészen addig, amikor már csak a Premium szolgáltatásra előfizetők tudnak majd YouTube-videókat nézni, vagy azok, akik hajlandóak végignézni a reklámokat is.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!