Leleplezi a vízkárról füllentőket az Apple

laptop notebook számítógép kávézó internet
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Már a laptopjai is képesek lehetnek detektálni a beázást.
Vágólapra másolva!

Más gyártókhoz hasonlóan az Apple sem kívánja garanciálisan javítani a beázás miatt tönkrement termékeit, a vízállónak reklámozottak esetében sem érvényesíthető ilyenkor a jótállás. Az iPhone és az iPad még riasztást is képesek megjeleníteni, ha folyadék kerül a Lightning vagy USB csatlakozóikba. Ettől függetlenül a Mac számítógépek esetén eddig fennállt az esély, hogy a vevők meg tudták győzni a vízkár miatt tönkrement laptopjuk ingyen javításáról a szakszervizt, amennyiben a beázásnak nem maradt látható jele a gép belsejében.

Csak megfontoltan a kávéval Forrás: Nick Night / Unsplash

Most véget érhettek ezek az idők, a 9to5Mac beszámolója szerint a macOS 14.1-ben debütált egy háttérfolyamat, amely képes detektálni és menteni, ha folyadék kerül a noteszgép USB-C portjaiba, ezzel leleplezve az „egyszer csak nem kapcsolt be többé" panasz okát.

Hírünk írásakor nem volt még világos, hogy a „Folyadékfelismerési és korróziócsökkentési démon" névre keresztelt szolgáltatás csak a legújabb Apple M3 chipes laptopokon működik, vagy a korábbi modellek is megkapták-e.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!