Könnyűvé vált az idei Windows 11 tiszta telepítése

windows 11 laptop notebook számítógépezés számítógép home office távoli munkavégzés
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Már elkészíthető a hivatalos segédprogrammal a telepítő pendrive vagy DVD.
Vágólapra másolva!

Jó hírt kaptak a Windows 11-es számítógépüket egészségügyi okból nulláról újratelepíteni kívánók, az operációs rendszer letöltési oldaláról beszerezhető telepítőmédia-készítő segédprogrammal pár kattintással létrehozhatják a művelethez szükséges pendrive-ot vagy DVD-t.

A kép csak illusztráció Forrás: Windows / Unsplash

Ugyan a Windows 11 2023 Update (23H2) már november eleje óta elérhető, azonban műszaki nehézségek miatt a megszokottal ellentétben váratott magára, hogy a legújabb verzióját töltse le a telepítési adathordozó készítésére kitalált segédprogram, a hét közepéig a tavaly őszi 22H2 kiadást lehetett vele beszerezni. Erre ráadásul semmi sem hívta fel a figyelmet a letöltési oldalon, így elmormolhattak pár keresetlen szót azok, akik szándékosan a legújabb verziót kívánták már telepíteni, ám csak a művelet után jöttek rá, hogy nem koronázta siker az erőfeszítésüket.

Az újratelepítéshez kapcsolódóan érdemes tudni, hogy már hetek óta anomáliák vannak a Windows aktivációs szolgáltatásával: akik eredetileg Windows 7/8 rendszerekről frissítettek fel Windows 10-re, vagy azokhoz kiadott licenckóddal aktiválták az újabb Windowsukat, azoknál nem mindig aktiválódik az újratelepítése után a Windows. A Microsoft vizsgálja a helyzetet, egyelőre nem világos, hogy mikorra állhat helyre a rend.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!