Régen várt funkciókat kap végre a Windows

laptop notebook számítógép internetezés windows 10 böngészés
Vágólapra másolva!
Jön az okos háttértörlés, kezd végre jól használhatóvá válni a beépített fényképnézegető és szerkesztő alkalmazás.
Vágólapra másolva!

Jelentős és fontos frissítés vált elérhetővé a Windows Insider program nyilvános tesztelői számára, a Windows 10 és Windows 11 gyári Microsoft Fényképek képnézegetőjének legújabb bétája rögtön négy sokak számára különösen hasznos funkciót is hozott.

Az eredeti háttér szabadon választott színnel vagy egyéb képpel is kitölthető Forrás: Microsoft

A legérdekesebbel kezdve a Paint után a Fényképekben is elérhető lesz az intelligens háttéreltávolítás. A kép tárgyának okos körbevágását követően a felhasználók szabadon választott színnel vagy másik háttérképpel is kitölthetik a fotók hátterét, mielőtt elmentenék azokat, ami rengeteg kreatív és humoros felhasználási lehetőséget hordoz magában.

A Fényképek további fejlesztései:

  • egy kép megnyitását követően a megfelelő ikonra kattintva vagy az F-gombot lenyomva előhozható alul egy szalag, ami kicsiben mutatja a mappában lévő további képeket;
  • a galériák és mappák böngészése során jobboldalt látható egy idővonal, így gyorsabban elő lehet keríteni a régebbi fotókat;
  • a helyi gépen lévő képek könnyebben megoszthatóak lettek a OneDrive felhőtárhelyre való feltöltésükkel, ilyenkor e-mailben vagy chatüzenetben elküldhető linket kapnak a felhasználók.

Egyelőre nem világos, hogy a Fényképek új funkciói mikor válnak általánosan elérhetővé, de jó esély van rá, hogy pár héten belül minden számítógépezőhöz eljuthatnak.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!