Nem sokáig volt elérhető Androidon az iMessage

mobilozás chatelés üzenetküldés texting messaging okostelefon smartphone
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
A felhasználók érdekeire hivatkozva kitiltotta az iMessage-szerű Beeper Mini appot a rendszeréből. És az Android alkalmazásboltból is igyekszik levetetni.
Vágólapra másolva!

Rövid időn belül másodjára vált rövid időre elérhetővé az Apple iMessage üzenetküldő szolgáltatás az androidos okostelefonokon. Elsőként egy külső fél segítségével a Nothing telefongyártó mobiljaival rendelkezők váltak képessé a használatára, azonban bődületes biztonsági hibák miatt a vállalat kénytelen volt letiltani a Play Áruházban a Nothing Chats alkalmazásának letölthetőségét.

Külön csevegőszolgáltatás használata nélkül jelenleg csak SMS-ben tudnak kommunikálni az androidos készülékek és az iPhone-ok Forrás: Freestocks / Unsplash

A hétvégén újból megtörtént a csoda, a bárki számára elérhető Beeper Mini szintén lehetővé tette az iMessage üzenetküldőhöz való csatlakozást. Azt nem tudni, hogy biztonsági értelemben mennyire volt jó ötlet az app használata, ugyanis az Apple-nek sikerült rohamtempóban kitiltania a számítógépes rendszeréből, állítása szerint ezzel a felhasználóinak biztonságát és magánszféráját kívánja védeni.

Ezzel talán még nincs vége a dalnak, hírünk írásakor a Beeper Mini fejlesztői azt állították, hogy dolgoznak a probléma megoldásán.

A helyzet érdekessége, hogy az Apple nemrég jelentette be az SMS utódjának szánt RCS technológia támogatását, ez vélhetően a jövő őszi iOS 18-tól lesz elérhető. Ha minden igaz, akkor ezzel megoldódik majd az androidos mobilok és az iPhone-ok közti kommunikációs zavar, lehetőség lesz a chatappokban megszokott módon kommunikálni az eltérő világokhoz tartozó eszközök között, sikerülhet végre elbúcsúzni az SMS-től.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!