Csatlakozási hibákkal frusztrál az Android Auto

Android Auto
Vágólapra másolva!
Most épp a legújabb szoftverű Samsung Galaxy mobilok egy részét nem szereti.
Vágólapra másolva!

Mindig is megvoltak a problémáik az Apple CarPlay és az Android Auto rendszereknek, az egyik messze legbosszantóbb, mikor az okostelefonok érthetetlen és kiszámíthatatlan módon lecsatlakoznak az autók fedélzeti számítógépeiről. Plusz pont jár nekik, ha ezt navigáció közben teszik, miközben egy teljesen ismeretlen helyen járva félrehúzódni sem tudnak a sofőrök, hogy megpróbáljanak biztoságosan újból életet lehelni beléjük.

Egyes Google Pixelek tulajdonosai is panaszkodnak a lecsatlakozási problémára Forrás: Google

Most a Google támogatási fórumán egyes Samsung Galaxy okostelefonok tulajdonosai kezdtek nagyobb számban morogni a problémára, állításaik szerint működésképtelenné vagy megbízhatatlanná vált a vezeték nélküli kapcsolat. A panaszosok már mind frissítettek az Android 14-re, oroszlánrészt Galaxy S22, Galaxy S23, továbbá Galaxy A54 készülékekkel rendelkeznek.

A Google és a Samsung illetékesei aktívan vizsgálják a problémát, szeretnének minél előbb megoldást találni az Android Auto rosszalkodására. Addig is az érintettek türelmét kérik, továbbá javasolják, hogy vezeték nélküli kapcsolat helyett USB-kábellel kössék rá a telefonjukat az autójukra.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!