Érkezhetnek az átlátszó kijelzők, mint a sci-fikben

samsung, átlátszó, microLED, kijelző
Nem tudni, mikor kerül piacra és hogy mennnyibe kerül majd, de menő.
Vágólapra másolva!
A Samsung Las Vegasban, a CES-en bemutatta a világ első átlátszó MicroLED kijelzőjét.
Vágólapra másolva!

Bár még mindig nincs szó arról, hogy mennyibe kerül, vagy hogy ez a technológia mikor kerül a kiskereskedelmi eszközökbe, a Samsung már a konkurens termékekkel is összehasonlította a saját technikáját a kiállításon.

A konkurencia technikája kicsit gyengébben szerepelt. Forrás: Origo

A demoegységek közül kettő színezett üveggel rendelkezett, ami megkönnyítette a panelek mögött lévő esetleges kerületi tárgyak figyelmen kívül hagyását, míg egy másik olyan átlátszónak tűnt, mint a hagyományos üveg, miközben keret nélküli kialakítással is büszkélkedhetett.

A Samsung megoldásánál a focipálya egy másik tévén jelent meg az átlátszó kijelző mögött, amin csak a projektorok voltak Forrás: Origo

Személyesen nehéz leírni a Samsung átlátszó mikroLED kijelzőinek hatását, mivel a tartalom szinte hologramnak tűnik, ahogy a levegőben lebeg. Ráadásul a mikro LED-ek nagy pixelsűrűsége miatt a képek hihetetlenül élesnek tűntek. A Samsung egyelőre csak egyetlen, videót töltött fel a demokészülékekre, de remélhetőleg ez ad némi képet arról, amit mi láttunk:

Sajnos az átlátszó kijelzőről ma még nem tudunk többet annál, meg lehet csinálni és a Samsung meg is csinálta, de sem az árát, sem pedig a piacra kerülésének várható idejét nem árulta el a vállalat.

A dolog egyébként nem teljesen új, már a Xiaomi és a Panasonic is megpróbálkozott vele korábban. Lássuk az óriáscég mit kezd a dologgal!

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!