Börtönbe kerülhetnek az Apple fosztogatói

apple store
Fotó: Laurenz Heymann / Unsplash
Vágólapra másolva!
Két és fél év alatt hárommillió dollár kárt okoztak az iPhone-os csalók.
Vágólapra másolva!

Bűnösnek találtak csalásért két kínai állampolgárt az Egyesült Államokban, Haotian Sun és Pengfei Xue két hongkongi bűntársukkal együtt különösen nagy értékű kárt okoztak az Apple számára. Az elkövetők 2017 júliusa és 2019 decembere között Hongkongból kapott hamis iPhone-okat küldtek vissza meghibásodásra hivatkozva az Apple számára, majd a cserébe kapott valódi készülékeket visszaküldték eladásra a hongkongi társaiknak. A csalásból származó nyereséget a banda tagjai szétosztották egymás között.

Az Apple számára 3 millió dollár, durván 1,1 milliárd forint anyagi kárt okozott csalássorozat olyan két és fél éve alatt ötezernél is több hamis iPhone-t küldtek vissza az elkövetők. A tetteik napvilágra kerülését követően nem volt nehéz azonosítani őket, a külföldről jött csomagok átvételekor a jogosítványukat vagy az egyetemi azonosítókártyájukat használták a személyazonosságuk igazolására, nem hamis iratokat használtak a célra.

A bűnösnek talált elkövetők ítélethirdetése június közepére várható, elméletben akár 20 év börtönbüntetést is kaphatnak a tetteikért.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!