Cáfolja a meghackelését az Epic Games

fortnite battle royale videojáték
Fortnite
Fotó: Epic Games
Vágólapra másolva!
Gyorsan hígul a kiberalvilág, újból egymást próbálhatják meglopni az internetes bűnözők.
Vágólapra másolva!

Az internetes bűnözők sosem voltak a legmegbízhatóbb üzleti partnerek, de a köreik erőteljes hígulására utal, hogy egy hónapon belül másodjára próbálnak kitalált adatlopásból származó adatokat értékesíteni a sötét weben.

A korábbi eset január végén történt, egy illető az Europcar autókölcsönző meghackelésével állt elő, azonban rövid időn belül kiderült, hogy a mintaként nyilvánosságra hozott adatok hamisak, feltehetően gépileg generáltak. Most az ismeretlen „Mogilievich” ransomware-banda állt elő azzal, hogy közel 200 GB adatot lopott ki az Epic Games Store digitális játékboltot is üzemeltető Epic Games játékfejlesztőtől, forráskódok mellett jelszavak és fizetési információk is vannak az adatok között.

Az állítólagos adatlopás az első pillanattól fogva szkepticizmusra talált a sötét weben, a hacker ugyanis semmiféle mintaadatot sem volt hajlandó nyilvánosságra hozni, miközben 15 ezer dollárnak (~5,5 millió forintnak) megfelelő kriptovalutát követelt az információkért.

Mostanra az Epic Games is reagált a hírekre, aktívan vizsgálja az állítólagos incidenst, azonban eddig semmiféle betörésre és adatlopásra utaló jelet sem talált, az elkövető pedig nem próbálta meg felvenni vele a kapcsolatot a zsarolás érdekében.

Nagyon valószínű, hogy egy átlátszó csalási kísérletről van szó, az elkövető teljesen bolondnak nézi a többi kiberbűnözőt.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!