Forradalmi kézikonzolt talált ki a Tecno

Vágólapra másolva!
Kijelző helyett egy kiterjesztett valóságos szemüveget használ.
Vágólapra másolva!

Potenciálisan forradalmi dizájnnal rendelkező kézikonzolt leplezett le a Mobile World Congress keretében a kínai Tecno, a Pocket Go nem a testébe épített kijelzőt használ, hanem egy AR-szemüveget viselve látható a képe.

techno pocket go kézikonzol
Egy AR-szemüveget kapott kijelző helyett a Tecno Pocket Go kézikonzol
Fotó: Tecno

A cég szerint ez olyan hatást kelt, mintha a viselők 6 méterről néznének egy 215 hüvelykes (~5,5 méteres) megjelenítőt, a hatás létrehozásáról két 0,71 hüvelykes Micro-OLED panel gondoskodik. A szemüveg támogatja a tekintet követését, továbbá állíthatóságot kínál egyes látásproblémák korrigálására.

A játékvezérlős konzolrészben AMD Ryzen 7 8840HS processzor, Radeon 780M grafikus vezérlő, 16 GB memória, 1 TB háttértár, továbbá 50 wattórás akku található. Nem világos, hogy miféle üzemidőre lehet számítani, továbbá hogyan van megoldva a szemüveg áramellátása, saját akkuról működik-e vagy rá kell dugni a konzolra.

techno pocket go kézikonzol
Akad pár kritikus részletkérdés a termék kapcsán, amit nem tisztázott a gyártó
Fotó: Tecno

A Tecno Pocket Go piacra dobásának tervezett idejéről és a várható áráról szintén nem kívánt tájékoztatást nyújtani a gyártó, megalapozott a gyanú, hogy elég sokat kell még várni a termékre, már ha tényleg piacra kerül.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!