Még tovább csúszhat a Nintendo Switch 2

nintendo switch gamer gaming játékos videojáték kézikonzol játékkonzol
Fotó: Alvaro Reyes / Unsplash
Vágólapra másolva!
Nem csak a kezdeti játékkínálat az oka, hogy nem fut be idén a konzol.
Vágólapra másolva!

Tűkön ülve várnak a napokban a hetedik születésnapját ünneplő Nintendo Switch utódjára a rajongók, sokáig arról volt szó, hogy az idei év végén befuthat a sokkal erősebb hardver. Mostanra megváltozott a helyzet, játékfejlesztői forrásokra hivatkozva a napokban több kiadvány is azzal állt elő, hogy 2025 első negyedévére csúszott a piacra dobása, a remények szerint így erősebb lesz az első naptól kezdve elérhető játékkínálata.

Most a japán Nikkei további információkkal szolgált az ügyben, elsőként is a forrásai szerint a Nintendo valóban 2025 márciusában szeretné piacra dobni a Switch 2-t, azonban szükség esetén hajlandó még tovább csúsztatni azt. 

Szintén újdonság, hogy a kiadásának halasztgatása mögött nem csak a kezdő játékkínálat kérdése áll, hanem a vállalat szeretné megfelelő méretű bolti készletekkel indítani a kézikonzol forgalmazását, ezzel elkerülve, hogy skalpolók prédájává váljon a gép, mint ahogy az a jelenlegi generációs PlayStation és Xbox konzolokkal történt.

Ez üzleti értelemben két okból is racionálisan hangzik: egyrészt az ajánlotthoz képest akár többszörös ár kifizetése nem kalkulált és elfogadható ügyfélélmény, másrészt pedig irracionálisan felsrófolhatja a Nintendo Switch 2-vel szemben támasztott elvárásokat.

A vásárlók átverve és csalódottnak érezhetik magukat, amennyiben a gép nem tudja megugrani az ára miatt irreálisan magasra került lécet.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!