Gigantikus leépítést tart az Electronic Arts

star wars jedi survivor videojáték ea respawn
STAR WARS Jedi: Survivor
Fotó: Respawn / Electronic Arts
Vágólapra másolva!
Többek közt egy Star Wars-játék is áldozatul esett a tisztogatásnak.
Vágólapra másolva!

A játékipar csökkenő bevételei és növekvő működési költségei miatt idén is folyamatosak voltak a leépítések, rengeteg kisebb vállalat mellett a Microsoft és a Sony videójátékos részlegei is óriási elbocsátásokat jelentettek be. Most az Electronic Arts is csatlakozott hozzájuk, a tavaly márciusi 6%-os (775 fős) leépítést követően ezúttal a dolgozóinak 5%-át küldi el, olyan 670 fő érintett.

Az EA szerint licencelt IP-k helyett a jövőben inkább a saját szellemi tulajdonaira kíván fókuszálni, az elbocsátások melléktermékeként pedig képes lesz újból rengeteg bérelt vagy saját tulajdonú ingatlantól is megszabadulni. A mostani leépítés eredményeként kaszát kapott a Respawnnál (Apex Legends, Jedi-széria) fejlesztés alatt állt Star Wars belső nézetes akciójáték, a Battlefield egyjátékos kampányát fejlesztő Ridgeline Games pedig bezárja a kapuit, a dolgozóinak egy része más stúdióknál folytathatja.

A becslések szerint idén már világszerte 7500-nál is több játékipari dolgozó veszítette el az állását, míg tavaly egész évben olyan 9000 főt érintettek az elbocsátások.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!